dinsdag 24 januari 2012

Huisjes en nieuwe pakketjes...

Jullie komen vast ook weleens mensen tegen die helemaal niks snappen van onze hobby. Het gesprek begint meestal zo: 'wat doe jij allemaal in je vrije tijd?' Nou, ik tennis graag en ik doe quilten en patchwork. Oh, wat is Kilten? Nee, niet Kilten maar Quilten met een Q. 'Oh ja, maar wat is dat???????' Nou, kleine lapjes aan elkaar naaien zodat je daardoor mooie figuren en vormen krijgt. 'Oh ja, dat heb ik weleens gezien. Dat is erg mooi. Maar wat ben je dan aan het maken?' Ik ben met verschillende projecten bezig, De Maple Leafs, hexagons, vingerhoedjes.... ik zie haar al denken en verwacht dan ook DE VRAAG... Ik ga verder met opnoemen, een quilt van Karin Pieterse, Cielle Castle en ....Ja, hoor daar is die dan.... 'Maar wat moet je er toch allemaal mee als het af is??????????' Grump  grrr, ik ga niet in op deze vraag maar kom met een tegen (aanval) vraag. Wat doe jij eigenlijk voor hobby. Dan kan je een antwoord krijgen van ik maak kaartjes of ik maak sieraden of ik schilder enz. En dan komt mijn vraag: als dat allemaal af is wat doe je hier dan allemaal mee? Ha ha. je krijg dan als antwoord een hoop gestotter. En dan is het lachen want dan hebben ze door dat het eigenlijk niet uit maakt wat voor hobby je hebt als je er maar een hoop plezier aan beleefd.  Ach, wat balen! Heb ik niet eens over mijn project huisjes gehad. Dat is jammer, want ik heb er weer vijf gemaakt!


Vanmorgenvroeg moesten we zelf heel vroeg vertrekken uit ons huisje want we wilde op tijd bij de groothandel zijn. Oh, Oh , oh, ik loop sindsdien weer helemaal te stuiteren van al die mooie stofjes die we hebben ingekocht. Maar laat jullie nog niks zien, ik weet het, heel gemeen van mij. Maar ze moeten eerst even langs de fotograaf (ben ik zelf, hoor) daarna moet de foto's door de keuring. Meestal moeten ze weer terug naar de fotograaf om dan wel met hun beste kant op de foto te gaan, weer door de keuring en dan netjes in een rij staan om in de webwinkel te zetten. En er mogen weer stof en scrappakketjes gemaakt worden van deze stofjes. Dus dat wordt een weekje wachten voor jullie. Maar, ik heb wel iets wat ik wel al kan laten zien en dat is dit een nieuw compleet pakket van Rachel T Pellman.


En niet alleen deze is nieuw, maar nog een paar meer ze zijn hier te vinden.

Groetjes en een fijne dag,
Mascha

27 opmerkingen:

mieke zei

Leuke huisjes.
Mooie stoffen, ik denk dat je bij een groothandel veel moois ziet.

Marjan zei

Wat heb je prachtige huisjes gemaakt!
Die pakketten van Rachel Pellman zijn leuk, zeg! Ik zag in je winkeltje een heel rijtje staan... Misschien...? Ooit...?

Bizzy Martine zei

Ik begrijp hoe je je voelt. Als ze vragen wat mijn hobby is en ik zeg patchwork dan kan ik ook altijd uitleggen wat het is. De reactie is dan meestal "dat jij je daarmee kan bezig houden". Nu moet ik eerlijk zeggen sinds ze op mijn blog kunnen zien wat ik maak, heb ik de laatste tijd al veel positievere reacties gehad dan vroeger. Sommige polsen al eens of ik voor hen iets wil maken. Dat vind ik heel leuk.
Trouwens, mooie huisjes!!!
Groetjes Martine

Lida zei

Oh dat pakketje is zo leuk, ik kocht het al in Engeland en ben al een flink eind op weg met appliceren, zal het snel opzoeken en dan eindelijk eens afmaken! Ben wel benieuwd naar de stofjes, groetjes
Lida

newhouses zei

Liefies jouw huisjes :)

Groetjes
Daisy

Terray zei

Als ze vragen wat ik doe aan sport of hobby....begin ik eerst maar eens te gniffelen, dan te verontschuldigen (waarom eigenlijk?) en dan komt het eruit dat ik quilt met gelijk erachter door mezelf gezegt "heel truttig he, maar zo leuk om te doen" hahaha. Mijn ervaring is ook dat de meeste mensen niet helemaal snappen wat er nou leuk aan is. Maar toch als je het over een "deken" hebt dan vind men het reuze knap van je.

Ach idd als je maar plezier aan je hobby beleeft.
Joh je hebt weer een paar leuke huisjes dr bij!

Groetjes
Tertia

Phebe and Jane zei

Leuke huisjes!
Groetjes,
Marian

sylvia zei

Grrr, herkenbaar!! Vooral die laatste vraag: en wat moet je er dan mee.......
Ja,bij mij liggen ze ook op een stapel of dubbel op bed, en nee, we slapen er niet onder, veel te warm!!
en ja, ik blijf ermee bezig....hahahaha!!!
dag genieter van je nieuwe stofjes, groetjes,Sylvia

Tilly zei

Je huisjes zien er prachtig uit. En nu maar wachten op de foto's van de stofjes. groetjes

Anoniem zei

je huisjes zijn leuk en die varkentjes ach Mascha wat een schatjes , en ja hobby's haha, toch denk ik zelf ook altijd wel, heb ik er een doel voor ......
groetjes Marjolein

Willy zei

Je hebt toch maar een hele mooie hobby en weer mooie huisjes zijn er gemaakt.
Groetjes

Anje zei

Enig die biggetjes en een heeeeeelllll herkenbaar hobbygesprek!
Je huisjes zijn mooi zeg....
Steekjesgroetjes Anje.

Esther zei

Je huisjes zijn Prachtig, ik zal vanmorgen je nieuwsbrief langs komen wat een leuke spulletjes heb je weer. Fijne woensdag groetjes Esther.

petronella zei

Wat weer gezellig allemaal, jammer dat ik maar één paar handen heb! haha! Het nodigt zo uit om er wat mee te doen, maar eerst de lopende projecten maar afmaken! En oh ja, je huisjes zijn ook erg leuk!

AnitaS zei

Leuke huisjes weer. Ik ben benieuwd nar die nieuwe stofjes.

Ritainquiltland zei

Hoe vaak ik niet de vraag heb gekregen, wat ga je ermee doen? Maar dat kun je toch niet uitleggen. Dan kijken ze je toch aan van die is niet helemaal goed snik. Maar ze vragen dan wel weer: kun je voor mij niet eens wat maken. Dan kijk ik weer of ze niet goed snik zijn.

Gerda Hartman zei

Super leuke huisjes.

Guusje, zei

Wat een leuke huisjes en die varkentjes ook al zo leuk en ja het verhaal dat heb ik ook al heel vaak gehad, mij zeggen ze steeds je gaat ze toch wel verkopen wat moet je er allemaal mee. En dan begin ik snel over iets anders want dat uitleggen helpt helemaal niet.

Ellen zei

Wat zijn je huisjes leuk zeg en dat pakket zooo schattig, je maakt me wel nieuwsgierig hoor naar de nieuwe stoffen, ik hou het in de gaten ;-)

groetjes, Ellen

inge zei

ja, 't is niet makkelijk om onze hobby uit te leggen ;-) leuke huisjes!

Balsemien zei

Leuke huisjes Mascha en ik heb gelachen en zitten knikken om je verhaal. Wat herkenbaar, vooral dat kilten en "wat doe je daar dan allemaal mee"... hahaha!

Suuske zei

Oooh, zó herkenbaar!! Vooral de opmerking: Wat moet je ermee? Iemand zei eens tegen mij: maar je hebt er toch al 1 gemaakt? Tja, dat is met hobby's, je wordt erdoor gegrepen of niet. Ik weet nog zo goed dat ik langs een quiltwinkel liep en terwijl ik in de etalage al die prachtige quilts zag liggen en hangen mijn hart gewoon een extra huppeltje maakte. Naar binnen en wów, wat ik daar allemaal zag!! Als een kind in een snoepwinkel voelde ik me. En zo is het begonnen!!

Groetjes

Pauline zei

Meid, wat een leuke huisjes gemaakt, je bent echt lekker aan de bouw.
Wat een lekkere geheimzinnige berichtjes over mooie lapjes van de groothandel, heerlijke geheimzinnigheid!
Groetjes, Pauline

Johanna Zweden zei

mooi je huisjes, (heb je al een bouwvergunning)(lol)
leuk dat patroontje
fijn weekeinden

Els zei

Mooie huisjes heb je gemaakt.
Inderdaad kilten kent iedereen maar quilten was da hihihi
Mooie pakketjes heb je in je assortiment!

Marijke zei

Wat een leuke huisjes heb je gemaakt, heerlijk om een hobby te hebben toch?!
fijn weekend,
groetjes Marijke

Kindersieraden zei

Hoi Yvette,

wat een mooie sieraden en sleutelhangers(??) en andere dingetjes laat je ons zien. Inderdaad lang geleden!
Groetjes,
Vind meer
Kindersieraden
Kinderarmband