Gisteravond ben ik lekker aan het kokkerellen geweest en had deze Spitskoolschotel met gehaktballetjes gemaakt.
Ik heb deze schotel al vaker gemaakt, maar vond het wel leuk om hiervan een foto te maken en op facebook te zetten. Ik kreeg van een paar dames de vraag of ik het recept wilde delen. Natuurlijk wil ik dat.
Ingrediënten voor 4
personen:
1-2 el paneermeel
3 wortels
1 kleine spitskool (ca . 600 gram )
zout en peper
1 ui
1 ei
2 tl mosterd
1-2 el + een beetje olie
2 el boter
2 el bloem
100 ml slagroom
5-6 takjes tijm
5-6 takjes kervel
50-75
gram geraspte belegen kaas. (mag ook meer zijn)
Bereiding:
Schil de aardappelen en kook ze 18-20 minuten. Maak de
groenten schoon. Snijd de kool en wortelen in blokjes of stukjes. Kook ze ca.
10 minuten in ca. 750 ml water met wat zout (met het deksel op de pan). Giet af
en bewaar 500 ml van het kookvocht.
Pel en snipper de ui. Kneed het gehakt, het ei, wat zout en
peper, de mosterd, de ui en het paneermeel tot een soepele massa. Vorm hiervan
balletjes. Bak ze in 1-2 el hete olie rondom in ca. 6 minuten gaar.
Verhit de boter en fruit de bloem erin aan. Klop met de garde
het kookvocht van de groenten en de slagroom erdoor. breng aan de kook en laat
ca. 5 minuten zachtjes sudderen. was de kruiden, trek de blaadjes eraf en roer
deze door de saus. Breng op smaak.
Schep de aardappelen met de groenten en de gehaktballetjes
in een ingevette ovenschaal. Voeg de saus toe en als laatste de geraspte kaas
er overheen.
Bak ca. 15 minuten in een voorverwarmde oven (elektrisch:
200 graden / hetelucht: 175 graden / gas: stand 3)
Heel veel plezier met het maken van deze schotel.
Groetjes, Mascha
7 opmerkingen:
Dank je voor het delen van je recept. Alleen de kaas mag ik hier nooit eroverheen strooien, ze haten kaas en vinden het stinken ;-)
Liefs, Ineke
Dankjewel zegt deze dame,.. ga het zeker deze week een keer maken,..
Bedankt, ga hem snel eens maken. Ziet er zo lekker uit.
toch maar even opgeslagen.......voor als de WeightWatchers-periode voorbij is........:(
Ziet er onwijs lekker uit!!!
groetjes, Sylvia
Ja, hoor...dit lijkt me super lekker...
Ik zie bij AH steeds van die spitskool liggen en denk dan...
Dat zou ik best ook es willen klaarmaken.
Smaakt vast een beetje als witte kool ?
Ik maak elke zaterdag een menulijst voor 7 dagen.
Dus nu kan ( mag ) ik dit niet meer veranderen.
Maar de week daarna zal ik dit zeker en vast es klaarmaken.
Dikke merciekes enne...fijn weekend,he.Groetjes,nanske
Lijkt me heerlijk.
Meteen opgeslagen.
Bedankt voor het delen.
Tip van mijn schoonmoeder, als je spitskool kookt doe er dan prei doorheen, wordt het net even pittiger van en ga deze schotel zeer zeker proberen groetjes Jitske
Een reactie posten