maandag 31 oktober 2011

Nieuw project...

Ik ben met een nieuwe quilt begonnen en deze wordt speciaal voor mijn lieve man gemaakt. Het is een speciale quilt omdat het allemaal blokken zijn met de letter H. En H is de eerste letter van Hans, zo heet mijn man. Het idee is gekomen doordat ik voor de laatste update van The Civil War een blok aan het maken was met allemaal H blokjes. Dat blok heet Grammar Class. Terwijl ik daar mee bezig was begon het idee te groeien want zou het nu niet leuk zijn om daar zijn overhemden voor te gebruiken. Wees maar niet bang, ik ga natuurlijk niet de overhemden gebruiken die op het moment gedragen worden. Ik laat mijn man heus niet rondlopen met een overhemd dat een stukje stof mist! Nee, juist die overhemden die bij bv bij de kraag wat slijtplekjes vertonen. Ik heb ze de laatste paar jaar allemaal bewaard met het idee om daar ooit iets mee te doen. En ooit is nu gekomen. Ik heb het idee aan Hans verteld en die vond het zo leuk dat hij een patroon getekend heeft voor deze quilt. En dat ziet er leuk uit! En de quilt gaat heten Hansi's Quilt. Ik heb het middelste gedeelte al af. En wat nu ook nog leuk is om te vertellen dat er stof in verwerkt is van een ivoorkleurig overhemd dat hij droeg op onze huwelijksdag.Groetjes en een fijne dag,
Mascha

23 opmerkingen:

Anoniem zei

Dat wordt een quilt met een verhaal.
Ik blijf het volgen.

Else zei

Oh wat word dat een geweldige verhaaltjes deken, leuk dat jou Hans zelf het ontwerp er voor gemaakt heeft! Veel naaiplezier, fijne avond, knuffel Else

Jammer dat ik je gemist hebt zaterdag!

inge zei

da's een leuk idee!

Terray zei

Ik zag de H er al in.....maar wat een keigaaf en vooral lief idee. Wat zal je man straks met plezier deze quilt gaan ontvangen en gebruiken!
Ik wens je veel plezier bij het maken van dit bijzonder project

Lieve Groetjes
Tertia

Esther zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Esther zei

Hoi sorry er ging iets mis, wat leuk om een overhemd quilt te maken, laat je je man niet toch stikem in een overhemd met gat lopen, hihi, fijne week groetjes Esther.

Marleen zei

wat leuk zeg. ik heb ook een aantal overhemden liggen om ooit iets mee te doen. Maar schrik niet, hij heet geen hans. Dus naapen lukt niet hoor.Veel plezier met maken.

groeten marleen

Nelleke zei

Hallo Mascha wat een origineel idee en leuk dat je man er ook een handje in heeft gehad door de letters te tekenen.Groetjes Nelleke

carina zei

Dat zijn eigenlijk de mooiste quilts leuk idee ook succes met je webshop groetjes carina

Roos zei

Dat vind ik nou eens een orgineel idee.
Groetjes Roos

Phebe and Jane zei

Wat een leuk idee. Ik bewaar ook alle oude overhemden. Die zijn vaak heel leuk.
Groetjes,
Marian

mieke zei

Een leuk idee.
Dat je zijn overhemd nog hebt !
Ik ben benieuwd hoe het gaat worden, succes.
grtjs Mieke

Unknown zei

Je maakt dus een tweede hands quilt er er een met herinneringen. Die krijgt straks vast een mooi plekje .

vrolijke groetjes Renee

Willy zei

Leuk bedacht Mascha en door de combinatie van patroon, stoffen en samenwerking van jullie wordt het een bijzondere quilt. Het eerste blok ziet er al mooi uit!
Fijne week, groetjes

Judith zei

Mooi mascha, echt prachtig, het verhaal de stoffen, echt te gek! ;-)

AnitaS zei

Wat leuk een quilt met een verhaal. Dat zijn altijd de dierbaarste quilts.

Lida zei

Wat een gaaf idee! Ik vind al die bijzondere lapjes juist zo aantrekkelijk, inderdaad dit wordt een quilt met een verhaal! Mooi middenblok ook! (ik vond het een vreselijk blok om te maken!) Groetjes
Lida

Hennie zei

Wat een super idee, ik heb op de zolder ook een doos staan met versleten overhemden van mijn man ooit ga ik daar ook iets mee doen.
Succes met je nieuwe project ! ! !

Groetjes Hennie.

Edith zei

Wat een geweldig idee! Ik ken het "H-blok" en vind dat je er een heel leuke draai aan geeft. Geniet van dit mooie en liefdevolle project.

Gerda Hartman zei

Wat leuk zeg. Super idee. Die wordt heel speciaal!

Guusje, zei

Wat een geweldig idee en wat leuk dat jouw Hans zelf het patroon heeft getekend. Het middenstuk ziet er al geweldig uit, dit wordt een heel bijzondere en speciale quilt.

Anita zei

lief idee.

Inge zei

Wat een leuk idee, Mascha! In deze quilt stop je vast heel veel liefde. Wat zal die man straks genieten!